Program 16. mars

igm

09.00 KURS:
Fra trykkeklart til klikkbart

Lær deg snarveiene til å levere digital design for både sosiale medier, butikkskjermer og nettaviser med de verktøyene du allerede kan! Bli inspirert av Eline Garmaker, designer, IGM.

visibeldag

11.00 Lunsj:
Utstillingen er åpen

Youngs ligger på Youngstorget i Oslo, du kan enten bestille lunsj i deres resturant eller så finner du mange hyggelige caféer i umiddelbar nærhet.

liebe

12.30 FOREDRAG:
Font design!

Vi elsker fonter! Det gjør LiebeFonts i Tyskland også, hør fontdesigner Ulrike Rausch suksesshistorie og inspirerende foredrag.

grafill

13:30 SEMINAR:
Hvem eier streken din?

Hvem eier logoen du tegnet og er et instagram bilde fritt vilt? Hvordan går du frem og hva sier egentlig advokaten om saken? Hør fra Christian Wadahl Uhlen som er juridisk ansvarlig i Grafill. Han har spesialisering i opphavsrett fra Universitetet i Oslo og King’s College, London, og har jobbet som rådgiver og advokat innen opphavsrett siden 2006.

fellesf

14.15 Mangfold
– det lønner seg

Hvem snakker ditt design egentlig til? Hvordan designer man for hele Norge? Onur Safak Johansen, med lang erfaring fra LO, har nå det organisatoriske ansvaret for bla mangfold, likestilling og arbeid mot seksuell trakassering i Fellesforbundet.

pantonepng

15.00 Foredrag:
Farger og trender 2023

Vi avslutter det faglige med et kreativt påfyll om fargekommunikasjon, digitale farger vs fysiske og fargetrender for 2023 med Pantone + ColourHouse.

visibeldag

15.45 - 17.45 Afterwork:
Vi blir på Youngs

De som ønsker blir igjen på Youngs og samles til litt mingling og hygge. IGM, Grafill og Fellesforbundet vil være til stede. Youngs har matservering og alle rettigheter.

grafill

Hele dagen:
Årets vakreste bøker

Grafill sin utstilling Årets vakreste Bøker strekker seg helt tilbake til 1933 og er en ære å få presentere på Visibel! Alle deltakere har gratis inngang og utstillingen vil holde åpent frem til klokken 18.00 den 16. mars.

Program 17. mars

igm

09.00 KURS:
Design for store flater!

Skap delbare omgivelser med profildesign! Vi lærer deg triksene for å designe, selge inn og ikke minst sende store design til trykk. Lær fra Eva Torstensrud, grafisk designer, IGM

visibeldag

11.00 Lunsj:
Utstillingen er åpen

Youngs ligger på Youngstorget i Oslo, du kan enten bestille lunsj i deres resturant eller så finner du mange hyggelige caféer i umiddelbar nærhet.

fellesf

12.30 SEMINAR:
Designer – et yrke eller en hobby?

Ønsker du deg overtidsbetaling og at dine generelle rettigheter i arbeidslivet blir hørt? Og kan du gjøre noe ang de store lønnsforskjellene? Hør fra Emil Aftret, engasjert tillitsvalgt siden 2018. Sitter i styret til Oslo grafiske fagforening i Fellesforbundet og har lang erfaring med forhandlinger mellom ansatte og ledelse.

VideoHjelpen-icon-black

13:15 SEMINAR:
Kan Photoshop “alt" nå?

Ved siden av design og bilderedigering, kan Photoshop også noe video og animasjon nå. Lær hvordan du kan skape “levende” annonser med Tobias Michel fra VideoHjelpen.no
visibeldag

14:00 PANELDEBATT:
Må du kunne "alt"?

Vi tar praten med rekrutterere og arbeidsgivere om lange kravspekker i dagens stillingsannonser og bevegelsene i bransjen. Vi får med oss Brita Bergsnov Hansen fra Miksmaster, Erik Brommeland fra Konsis og Camilla Lindemann fra Nye & Kloke Hoder. Du kan sende inn spørsmål, klikk her.

strektegning-hvit2
Tegnebrett 1

Trenger du overnatting?

Du får gode priser på overnatting som medlem i Grafill og Fellesforbundet.

Medlemmer i Grafill får redusert pris hos både First Hotels og Scandic Hotell. Ta direkte kontakt med Grafill -> for rabattkoder.

Medlemmer i Fellesforbundet får reduserte priser på Nordic Choice Hotels og Scandic Hotels gjennom LO Favør -> .
Hvis du er medlem i Fellesforbundet avd. 850, Oslo grafiske fagforening kan du i tillegg søke på støtte til reisen hvis du bor utenbys. Dette gjøres gjennom Grafisk stipendordning ->.

Hvorfor?

Listen for hva en kreatør bør kunne blir stadig lengre, og kravene til ferdigheter spenner seg over flere nye fagområder. Visibel har som mål at du som jobber eller er utdannet innen visuell kommunikasjon skal holde deg oppdatert samt kjenne din verdi og dine rettigheter. I tillegg til faglig påfyll og inspirasjon inviterer vi også bransjeledere og rekrutterere til en prat om forventninger. Dette kan bli en spennende paneldebatt der du er velkommen til å bidra med dine spørsmål. Det har vært et avgjørende element at Visibel skal være tilgjengelig for alle, dermed har vi sørget for en meget lav billettpris for alle deltakere, kun 850 kr for begge dager. Velkommen til to spennende og fargerike dager i Oslo! Visibel fagdagene arrangeres av IGM i samarbeid med Fellesforbundet og Grafill.

logorekke2samarbeid_partner

Bli med på After Work!

Etter det faglige på onsdag 16. mars kan de som ønsker bli igjen på Youngs og samles til litt mingling og hygge. Utstillingen vil holde åpent frem til klokken 18.00 og IGM, Grafill og Fellesforbundet vil være til stede og klar for en prat for de som ønsker det. Youngs har matservering og alle rettigheter.

Tegnebrett 1 kopi

16. og 17. mars 2022 avholdes årets Visibel Fagdager i Youngs sine lokaler i Oslo i nærhet til både tog, buss og T-bane.

Visibel Fagdagene arrangeres av IGM i samarbeid med Fellesforbundet og Grafill.

 

logorekke2samarbeid_partner