ÅRETS VAKRESTE BØKER

Utstillingen kommer til Visibel!

Grafill arrangerer hvert år konkurransen Årets vakreste Bøker. Konkurransen har historiske røtter helt tilbake til 1933. Formålet er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafiske designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. I år har vi gleden av å presentere utstillingen på Visibel!

Gjennom konkurransen ønsker Grafill å skape oppmerksomhet knyttet til helhetstenkningen rundt en bokproduksjon, der alle ledd fra forlag, forfatter, boktrykker, designer og illustratør har utøvd et håndverk av høy kvalitet som igjen sikrer en rikere og bedre leseropplevelse.

Konkurransen har flere kategorier, og blant alle innsendte bøker kårer juryen også Årets vakreste bok. Det deles også ut pris for Årets best tilrettelagte bok.

I 2021 ble det delt ut totalt 51 priser, og alle vinnerbøkene vil være utstilt under årets Visibel i Oslo 16. og 17. mars, den 16. holder utstillingen åpent frem til kl. 18.

I forbindelse med konkurransen deles det også ut en årlig ærespris – Bokkunstprisen. Bokkunstprisen berømmer en betydelig innsats for utgivelse av kvalitetsbøker, og kan tildeles en person eller en virksomhet som fremmer god bokkunst gjennom sitt arbeid med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker. Mer info om Årets vakreste Bøker finner du på grafill.no/avb

Alle deltakere på Visibel har gratis inngang og utstillingen vil holde åpent frem til klokken 18.00 den 16. mars og kl. 15.00 den 17. mars – Velkommen!

Hvorfor?

Listen for hva en kreatør bør kunne blir stadig lengre, og kravene til ferdigheter spenner seg over flere nye fagområder. Visibel har som mål at du som jobber eller er utdannet innen visuell kommunikasjon skal holde deg oppdatert samt kjenne din verdi og dine rettigheter. I tillegg til faglig påfyll og inspirasjon inviterer vi også bransjeledere og rekrutterere til en prat om forventninger. Dette kan bli en spennende paneldebatt der du er velkommen til å bidra med dine spørsmål. Det har vært et avgjørende element at Visibel skal være tilgjengelig for alle, dermed har vi sørget for en meget lav billettpris for alle deltakere, kun 850 kr for begge dager. Velkommen til to spennende og fargerike dager i Oslo! Visibel fagdagene arrangeres av IGM i samarbeid med Fellesforbundet og Grafill.

logorekke2samarbeid_partner

Bli med på After Work den 16. mars

Etter det faglige på onsdag 16. mars kan de som ønsker bli igjen på Youngs og samles til litt mingling og hygge. Utstillingen vil holde åpent frem til klokken 18.00 og IGM, Grafill og Fellesforbundet vil være til stede og klar for en prat for de som ønsker det. Youngs har matservering og alle rettigheter.

Tegnebrett 1 kopi

16. og 17. mars 2022 avholdes årets Visibel Fagdager i Youngs sine lokaler i Oslo i nærhet til både tog, buss og T-bane.

Visibel Fagdagene arrangeres av IGM i samarbeid med Fellesforbundet og Grafill.

 

logorekke2samarbeid_partner